Kratom is een natuurlijk alternatief voor pijn- en stressverlichting

Kratom is een natuurlijk alternatief voor pijn- en stressverlichting

Ben je op zoek naar een natuurlijk alternatief om pijn te verlichten of stress te verminderen? Kratom zou wel eens de oplossing kunnen zijn die je zoekt! In dit artikel gaan we dieper in op kratom, wat het precies is, waar het vandaan komt en welke onderzoeken er naar zijn gedaan.

Wat is kratom?

Kratom komt van de bladeren van de Mitragyna speciosa boom, die voornamelijk in Zuidoost-Azië groeit. De bladeren hebben een unieke chemische samenstelling die verschillende effecten op het lichaam kan hebben. Traditioneel wordt kratom al eeuwenlang gebruikt als traditioneel medicijn in landen als Thailand en Maleisië.[1] .

De actieve ingrediënten in kratom, alkaloïden genaamd, kunnen zich binden aan bepaalde receptoren in de hersenen. Dit kan leiden tot pijnverlichting, ontspanning en een gevoel van welzijn. Veel mensen beschouwen kratom daarom als een natuurlijk alternatief voor farmaceutische pijnstillers of pijnstillers. stressverlichters.

Waar komt het vandaan?

Kratom komt dus voornamelijk uit Zuidoost-Azië, waar het al eeuwenlang gecultiveerd en gebruikt wordt. Door de ideale omstandigheden in deze regio kan de Mitragyna speciosa boom optimaal groeien. De bladeren worden zorgvuldig geoogst en gedroogd voor verdere verwerking.

Tegenwoordig zijn kratom en andere kruiden kan online worden gekocht en verzonden naar verschillende delen van de wereld. Er zijn verschillende soorten kratom verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en effecten. Het is belangrijk om de juiste soort kratom te kiezen die past bij je persoonlijke doelen.

Welke onderzoeken zijn er naar gedaan?

Hoewel kratom al eeuwenlang door mensen wordt gebruikt, is er nog veel onderzoek nodig om de effecten ervan volledig te begrijpen. Er zijn echter al enkele veelbelovende onderzoeken uitgevoerd die positieve resultaten hebben laten zien.

Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Medicinal Chemistry concludeerde dat bepaalde alkaloïden in kratom mogelijk kunnen dienen als nieuwe bronnen voor pijnstillende medicijnen.[2] . Deze bevindingen suggereren dat kratom mogelijk kan worden gebruikt als alternatief voor traditionele pijnstillers.

In een ander onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Federal Medicine, wordt opgemerkt dat kratom een gunstig effect kan hebben op angst, depressie en PTSS-symptomen.[3] . Deze resultaten suggereren dat kratom mogelijk kan helpen bij het verlichten van stress en het bevorderen van een positieve stemming.

Kratom wordt veel gebruikt in landen zoals Thailand

De tropische boom die inheems is in Zuidoost-Azië, waaronder Thailand, wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn verschillende heilzame eigenschappen. In deze regio's kauwen mensen op de bladeren of zetten ze er thee van om hun energieniveau op te krikken, vooral wanneer ze lange uren in de landbouw werken.

Kratom staat bekend om zijn unieke vermogen om zowel stimulerende als kalmerende effecten te hebben, afhankelijk van de dosering. In Thailand wordt kratom ook traditioneel gebruikt als middel tegen pijn, om de stemming te verbeteren en als hulpmiddel tegen opiumverslaving.

Dit natuurlijke middel wordt in landen als Thailand gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en vermogen om een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks welzijn en de gezondheid. Benieuwd naar de voordelen van Kratom? Probeer het dan zelf!

Bronnen:

[1] https://wikipedia.org/wiki/Mitragyna_speciosa

[2] https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jmedchem.1c00726

[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23212430/

De waardering van www.tatanka.nl/ bij WebwinkelKeur Beoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 1526 beoordelingen.
nl_NLNL