LSA zaden voor een onbekende psychedelische ervaring

LSA zaden voor een onbekende psychedelische ervaring

Je hebt misschien wel eens gehoord van LSA zadenMaar wat zijn ze eigenlijk? We vertellen je er graag meer over in deze blog!

LSA (lyserginezuur amide) is een natuurlijk voorkomende psychoactieve stof die voorkomt in de zaden van sommige planten, zoals Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose. Deze zaden worden vaak gebruikt als alternatief voor andere psychedelica, zoals psilocybine, vanwege de vergelijkbare effecten.[1] .

Wat is een psychedelische ervaring?

Voordat we verder gaan met LSA zaden, is het belangrijk om te weten wat een psychedelische ervaring precies inhoudt. Een psychedelische ervaring is als het ware een bewustzijnstoestand die gekenmerkt wordt door hallucinaties, veranderingen in de waarneming, intense gevoelens en een verhoogd gevoel van verbondenheid met de wereld om ons heen. Psychedelica kunnen sterke emoties en spirituele ervaringen opwekken en worden vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden of voor persoonlijke groei en verkenning.

Waarin verschillen LSA-zaden van psylocibine?

Psylocibine wordt gewonnen uit bepaalde soorten paddenstoelen, terwijl LSA-zaden afkomstig zijn van Morning Glory en Hawaiian Baby Woodroos planten. Beide stoffen hebben psychedelische effecten, maar er zijn enkele verschillen.

Het belangrijkste verschil tussen LSA zaden en psylocibine is de chemische samenstelling. LSA is een afgeleide verbinding van lyserginezuur, terwijl psylocibine een tryptamine is. Dit verschil in moleculaire structuur kan leiden tot iets andere effecten en ervaringen. Ook duurt een trip van LSA zaden vaak langer dan een paddo- of truffeltrip.

LSA zaden gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop LSA zaden kunnen worden ingenomen. Een populaire methode is om op de zaden te kauwen en ze door te slikken. Sommige mensen malen de zaden en mengen ze met eten of drinken om de bittere smaak te vermijden. Een andere methode is om thee te zetten met de zaden. Na het weken van de zaden in water wordt de vloeistof gezeefd en gedronken.

Het belangrijkste om te weten over het gebruik van LSA zaden is dat de dosering erg belangrijk is. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen intense effecten veroorzaken. Het is daarom aan te raden om te beginnen met een lage dosis voor beginners, aangezien de reactie op LSA zaden van persoon tot persoon kan verschillen. Daarnaast kan het verstandig zijn om tijdens het gebruik in een veilige omgeving te zijn, zoals thuis of bij vertrouwde vrienden.

Welke onderzoeken zijn er gedaan naar LSA zaden?

Hoewel er minder onderzoek is gedaan naar LSA zaden in vergelijking met andere psychedelica, zijn er toch een aantal interessante onderzoeken gedaan. Een onderzoek uit 2003 toonde aan dat LSA zaden vergelijkbare effecten hadden als LSD (lyserginezuurdiethylamide), een andere bekende psychedelische stof.[2] . Deelnemers aan het onderzoek rapporteerden intense spirituele ervaringen en een verhoogde emotionele verbondenheid.

Daarnaast hebben sommige onderzoeken ook de potentiële therapeutische toepassingen van LSA-zaden onderzocht en het blijkt een niet-verslavende stof te zijn.[3] . Hoewel er meer onderzoek nodig is, zijn er aanwijzingen dat LSA zaden kunnen helpen bij de behandeling van depressie, angststoornissen en verslavingen.

Bronnen:

[1] https://wikipedia.org/wiki/Ergine

[2] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874113003231

[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28457570/

De waardering van www.tatanka.nl/ bij WebwinkelKeur Beoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 1526 beoordelingen.
nl_NLNL