Dit zijn 6 essentiële vitamines voor sporters

6 Onmisbare Vitamins voor sporters | Tatanka Smartshop Amsterdam

Als fervent sporter wil je het maximale uit je training halen. Het is belangrijk om je lichaam optimaal te ondersteunen zodat je prestaties verbeteren en je sneller herstelt. Naast een uitgebalanceerd dieet kunnen aanvullende vitaminen en mineralen van onschatbare waarde zijn. Ontdek de essentiële vitamines voor sporters en waarom ze belangrijk zijn!

Magnesium helpt bij spierherstel en energieproductie

Heb je last van krampen tijdens het sporten? Of merk je dat je niet genoeg energie hebt om topprestaties te leveren? Dan kan magnesiumsuppletie een slimme keuze zijn. Dit mineraal is een echte allrounder voor sporters. Het supplement[1] ondersteunt de spierfuncties en energieproductie en helpt ook krampen voorkomen. Na een intensieve training kan magnesium bijdragen aan een sneller herstel door de spieren te helpen ontspannen.

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in ons lichaam, waaronder spiercontractie en energieproductie. Daarnaast heeft magnesium een positief effect op de slaapkwaliteit en zorgt het voor een optimaal herstel. Bij Smartific hebben we magnesiumsupplementen van hoge kwaliteit te koop!

Taurine bevordert spiergroei en prestaties

Taurine is een niet-essentieel aminozuur dat van nature voorkomt in ons lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van spieren en het verbeteren van atletische prestaties. Taurine kan helpen de spiermassa te vergroten, spierschade na een intensieve training te verminderen en de algehele atletische prestaties te verbeteren. Wil je sneller resultaat zien van je training? Of heb je moeite om je spiermassa te behouden? Dan taurinesupplementatie met magnesium zou iets voor jou kunnen zijn.

Vitamine B12 verbetert het energieniveau en uithoudingsvermogen

Vitamine B12Ook bekend als cobalamine, speelt een belangrijke rol bij het behoud van gezonde rode bloedcellen en zenuwcellen. Voor sporters is vitamine B12 een goed supplement omdat het helpt energie vrij te maken uit voedsel en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast kan vitamine B12 bijdragen aan een sneller herstel na intensieve trainingssessies.[2]

5-http bevordert de stemming en slaapkwaliteit

5-HTP, of 5-hydroxytryptofaan, is een natuurlijk aminozuur dat een voorloper is van serotonine, het "gelukshormoon" in ons lichaam. Voor sporters kan 5-HTP helpen de stemming te verbeteren, stress te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen. Een goede nachtrust is essentieel voor optimaal herstel en prestaties.

Voel je je vaak gestrest of merk je dat je humeur wordt beïnvloed door intensieve trainingssessies? Of heb je moeite met slapen na een zware training? Dan is 5-HTP-supplementatie is misschien wel iets voor jou!

Vitamine D2 ondersteunt de spierfunctie en botgezondheid

Vitamine D2 is belangrijk voor de opname van calcium en fosfor in ons lichaam. Voor sporters is vitamine D2 erg belangrijk omdat het de spierfunctie ondersteunt, spierschade kan verminderen en de gezondheid van de botten kan verbeteren. Daarnaast kan vitamine D2 bijdragen aan een beter immuunsysteem en sneller herstel na blessures. Bij Smartific hebben we hoogwaardige vitamine D2-supplementen die je kunnen helpen om je spieren en botten gezonder te maken.

Zinksupplementen voor immuunfunctie en celreplicatie

Zink is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de immuunfunctie, wondgenezing en celreplicatie. Voor sporters kan zink helpen om een gezond immuunsysteem te behouden, sneller herstel na blessures te bevorderen en ontstekingen in het lichaam te verminderen.[3] . Zink kan ook bijdragen aan een verbeterde spijsvertering en stofwisseling.

Als je als sporter je lichaam zo goed mogelijk wilt ondersteunen, overweeg dan om deze vitamines en mineralen in je dagelijkse routine op te nemen!

Bronnen:

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedingssupplement

[2] https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/vitamin-b12-deficiency-anemia

[3 https://www.medicalnewstoday.com/articles/263176  

De waardering van www.tatanka.nl/ bij WebwinkelKeur Beoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 1526 beoordelingen.
nl_NLNL