Wat is kratom en hoe werkt het?

Kratom

Kratom is een plant die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. Het heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn verscheidenheid aan toepassingen. Kratom is afkomstig van de bladeren van de kratomboom, die voornamelijk groeit in landen als Thailand, Maleisië en Indonesië. De lokale bevolking gebruikt de bladeren al eeuwenlang voor verschillende doeleinden, zoals traditioneel medicinaal gebruik, religieuze ceremonies en recreatieve doeleinden.

Hoe werkt kratom?

Kratom bevat verschillende actieve verbindingen, waarvan mitragynine de belangrijkste is. Deze stof heeft een interactie met de receptoren in je hersenen, waaronder de opioïdereceptoren. Dit kan leiden tot diverse effecten, afhankelijk van de dosis en de soort kratom die wordt gebruikt.

Op lage doseringen kan kratom een stimulerend effect hebben, vergelijkbaar met koffie. Het kan je energieniveau verhogen, je concentratie verbeteren en je alerter maken. Veel mensen gebruiken het als een natuurlijk alternatief voor cafeïnehoudende drankjes.

Bij hogere doses kan kratom een ontspannend en kalmerend effect hebben. Sommige gebruikers ervaren een gevoel van roest en een verbetering van hun stemming. Het kan ook helpen bij het verlichten van pijn en het verminderen van angstgevoelens. [1]

Witte, groene en rode kratom

Als je op zoek bent naar een beetje extra energie om die lange dagen door te komen, dan is witte kratom jouw go-to keuze. Het geeft je de broodnodige focus en energie zonder het gevoel van hyperactiviteit. Wanneer je wat rust en ontspanning nodig hebt na een hectische dag, kies dan voor groene kratom. Dit type kratom heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest, waardoor je zelfs kunt terugtrekken en tot rust kunt komen. Last van pijn of gewoon toe aan wat pure ontspanning? Rode kratom is dan de manier om te gaan! [2]

Veiligheid en richtlijnen voor gebruik

Hoewel kratom veel voordelen kan bieden, is het ook belangrijk om op de veiligheid te letten. Het wordt aanbevolen om alleen kratom van betrouwbare bronnen te kopen, omdat de kwaliteit en zuiverheid kunnen variëren. Ook is het verstandig om met een lage dosis te beginnen en de effecten goed in de gaten te houden. Het is verstandig om periodes van gebruik af te wisselen met periodes van rust.

Kratom heeft dus verschillende effecten

Kratom is een plant uit Zuidoost-Azië die verschillende effecten kan hebben, afhankelijk van de dosering. Het kan helpen bij het verbeteren van je energieniveau en concentratie op lage doses, waar hogere doses een ontspannend effect kunnen hebben en mogelijk pijn en angst verminderen. Het is natuurlijk belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van kratom, omdat het verslavend kan zijn bij langdurig gebruik of hoge doses. [3]

Waar kan ik kratom kopen?

Wanneer je kratom wilt proberen, is het wel een goed plan om te kiezen voor een kwaliteitsproduct. Kratom is online bij Tatanka verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders, capsules en extracten.

Let op: het wordt niet aanbevolen om kratom te combineren met andere stoffen, vooral niet met alcohol of medicijnen. Meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

Bronnen:

[1] https://www.webmd.com/mental-health/addiction/kratom-facts

[2] https://nida.nih.gov/research-topics/kratom

[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Mitragyna_speciosa

De waardering van www.tatanka.nl/ bij WebwinkelKeur Beoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 1526 beoordelingen.
nl_NLNL